Achtergrond

Achtergrond

Dit meldpunt is ontstaan doordat zich de afgelopen vijf jaar tientallen vrouwen (en een enkele man) hebben gemeld over seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Er is door de initiatiefnemers van het meldpunt naar de verhalen van slachtoffers geluisterd en de melders kregen te horen dat wat zij meegemaakt hebben in voorkomende gevallen inderdaad niet passend is binnen een sessie. Ook zijn de melders van delicten ondersteund met aangifte te doen. Soms zijn ze zelfs mee geweest (tot aan de deur) bij het doen van de aangifte. Verder hebben zij meermaals plegers aangesproken op hun gedrag. Daarnaast hebben ze overleg gehad met diverse instanties (zoals politie, GGD, justitie en een andere meldpunten en belangverenigingen).

Er is contact geweest met het werkveld waar weinig tot geen begrip was voor deze problematiek.

Om te kunnen inventariseren hoe groot deze problematiek in de tantra-wereld is, hebben ze deze site opgezet. Afhankelijk van de resultaten van de inventarisatie wordt onderzocht of dit meldpunt een vaste status moet krijgen.

Gezien het grote aantal meldingen streven wij ernaar dit meldpunt zo snel mogelijk over te dragen aan een onafhankelijke organisatie.